open-navfaktor-logo
search
Sastanak
U Graničnoj policiji BiH registrovano 137 aktivnih slučajeva COVID-19
Rukovodstvo Granične policije Bosne i Hercegovine, na čelu sa direktorom Zoranom Galićem danas je održalo radni sastanak sa Emirom Tanovićem, predsjednikom Sindikata GPBiH i članovima užeg rukovodstva sindikata. Sastanak je održan u cilju nastavka, ali i daljnjeg unapređenja saradnje na relaciji poslodavac – sindikat.
24.11.2020. u 15:32
get url
text

Na sastanku je razgovarano o mogućim rješenjima za poboljšanje uslova za rad pripadnika GPBiH, poboljšanje materijalno-pravnog statusa zaposlenih sa posebnim akcentom na uslove rada na terenu i probleme s kojima se u svome radu svakodnevno susreću zaposleni u GPBiH, naročito imajući u vidu novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

Direktor Galić je predstavnicima sindikata prezentovao postignute rezultate GPBiH tokom ove godine, kao i aktivnosti koje se preduzimaju na suzbijanju ilegalnih migracija. U tom smislu kazao je da su svi ljudski i tehničko-materijalni kapaciteti ove policijske agencije usmjereni na istočni i sjeveroistočni dio zemlje u cilju sprečavanja nezakonitih ulazaka u BiH iz pravca Republike Srbije i Crne Gore, kao i na sprečavanje svih oblika prekograničnog kriminala duž cijele bh. državne granice.

Uz navedeno, zaključeno je da je potrebno preduzeti dodatne mjere na ličnoj zaštiti policijskih službenika i ostalih zaposlenih kako bi se situacija s COVID-19 držala pod kontrolom.

Trenutno je u GPBiH, zaključno sa 23. novembrom, registrovano 137 aktivnih slučajeva uzrokovanih COVID-19, od čega je pozitivnih odnosno sa izraženim simptomima 83, a na mjeri samoizolacije 54 zaposlena.

Također, na sastanku je zaključeno da će u budućnosti rukovodstvo GPBiH i Sindikat GPBiH, prema nadležnim organima, dostavljati inicijative i prijedloge za izmjene zakonskih regulativa kako bi se unaprijedila prava i obaveze iz radno-pravnog odnosa svih zaposlenih u GPBiH. Sindikat GPBiH ovom se prilikom zahvalio rukovodstvu GPBiH na otvorenom dijalogu i uslovima koje su osigurali za rad sindikata, saopćila je Granična policija BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.