open-navfaktor-logo
search
SPKD "Prosvjeta"
U Narodnom pozorištu Sarajevo održan Božićni koncert: Njegovanje tradicije međusobnog uvažavanja
Srpsko prosvjetno kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" Sarajevo priredilo je večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo tradicionalni Božićni koncert, a kao gosti su ove godine nastupili članovi Hora Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" iz Kotora (Crna Gora).
05.01.2024. u 21:41
get url
text
Božićni koncert
Božićni koncert

Koncert su otvorili članovi KUD "Lola" iz Sarajeva duhovnim kompozicijama i folklornim igrama, dok su članovi Hora srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" iz Kotora (Crna Gora) izveli duhovne i tradicionalne božićne pjesme.

Predsjednik SPKD "Prosvjeta" Nedeljko Masleša prethodno je naglasio da se koncertom pridružuju obilježavanju Božića, a nada se da će ovaj događaj upotpuniti i prazničnu atmosferu koja je u Sarajevu tradicionalna na isteku stare i početku nove kalendarske godine.

- Želimo da ovaj kulturni događaj, na svoj način, bude doprinos čuvanju i njegovanju tradicije međusobnog razumijevanja, uvažavanja i poštovanja, što je oduvijek krasilo način života na ovim prostorima - naglasio je Masleša.

Ovogodišnji 14. Božićni koncert održan je u godini kada se obilježava 40 godina od Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu, a doprinos je i obogaćenju oblasti kulture u Sarajevu i BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.