open-navfaktor-logo
search
Kraj raspusta
U osnovnim i srednjim školama ZDK počelo drugo polugodište
U osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona jutros je prema planu i programu počela nastava u drugom polugodištu u školama u kojima se nastava odvija po Nastavnom planu i programu (NPiP) na bosanskom i srpskom jeziku - potvrdila je Feni ministrica obrazovanja Draženka Subašić.
23.01.2023. u 09:13
get url
text

Radi se o oko 60 osnovnih i 30-ak srednjih škola, čiji su đaci zvanično na raspustu bili od 4. januara, mada je zadnji radni dan za ove učenike bio 30. decembar prošle godine.

Tromjesečni zimski raspust za učenike škola u kojima se nastava odvija po NPiP na hrvatskom jeziku, a koji su, zbog praznika Božića, na raspust otišli 23. decembra prošle godine, okončan je ranije.

- Za sada nemamo informacija da li je u nekim školama eventualno bilo problema s početkom odvijanja nastave, ali kompletirane podatke imat ćemo tokom dana. Prema sadašnjem stanju, nastava je počela kako je bilo i planirano - kazala je ministrica Subašić.

U osnovnim i srednjim školama u ZDK, do kraja školske godine, đaci će imati i proljetni raspust, koji će za sve učenike biti realiziran od 27. do 31. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.