open-navfaktor-logo
search
Završili obuku
U Sarajevu promovirano 28 novih pripadnika Sudske policije FBiH
Svečana promocija 16. generacije polaznika obuke za policajca Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine upriličena je danas na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu.
04.07.2023. u 11:52
get url
text

Šestomjesečnu obuku uspješno je završilo 28 kadeta koji su današnjim polaganjem zakletve počeli službu kao sudski policajci.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak izjavio je da svim policijskim strukturama u FBiH trenutno nedostaje 20 do 30 posto kadra, pa tako i Sudskoj policiji. 

FOTO: Fena

Dodao je da je ova generacija kadeta dobila visoke ocjene na Akademiji, te da je stvaranje kvalitetnih policijskih kadrova najbitnije za sigurnost građana u svim segmentima društva.

Direktor Sudske policije FBiH Dženad Grošo pojasnio je da ta institucija po sistematizaciji treba da ima 650 izvršilaca u FBiH i bilježi nedostatak u odnosu na obim poslova i nadležnosti jer opslužuju više od 50 pravosudnih institucija u FBiH.

Naveo je da su u toku procedure za prijem još 57 službenika, nakon čega bi trebali biti u stanju da zadovolje minimum standarda i dužnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.