open-navfaktor-logo
search
Projekti SiK-a
U Tuzli počinje gradnja prvog poligona za obuku vozača, a uskoro i garaže s četiri etaže na UKC-u
U Tuzli će veoma brzo početi izgradnja poligona za obuku vozača A i B kategorije, koji će se nalaziti u blizini pijace kod nekadašnjeg Siporeksa i fabrike detrdženata "Dita". Ovaj projekat koji je pokrenulo Javno komunalno preduzeće "Saobraćaj i komunikacije" (SiK), uskoro ulazi u svoju završnu fazu uvođenjem izvođača radova u posao.
31.01.2024. u 21:57
get url
text
UKC Tuzla: Lokacija na kojoj će se graditi novi parking
UKC Tuzla: Lokacija na kojoj će se graditi novi parking

- Javni poziv za izgradnju poligona za obuku vozača je okončan, dobili smo sve neophodne saglasnosti i čekamo da izvođač radova uđe u posao, a to će biti tokom februara. Ukoliko sve bude po planu, posao ukupne vrijednosti 240.000 KM, bit će okončan u aprilu - potvrdio je za Faktor Nedžad Malikić, direktor SiK-a.

UKC Tuzla ima problem s parkingom

To je samo jedan od važnih projekata koje SiK planira u ovoj godini, a drugi je izgradnja parkinga na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla.

- Imamo novo idejno rješenje za parking na UKC-u Tuzla, a riječ je o objektu na četiri etaže s oko 400 parkirnih mjesta i liftom, koji će se nalaziti odmah ispod glavnog ulaza u bolnički kompleks. Formirali smo radnu grupu u kojoj su predstavnici UKC-a i Grada Tuzle i očekujem da bi u ovoj godini mogli završiti papirologiju, raspisati tender za izvođače radova, pa čak možda na jesen početi s izgradnjom - kaže Malikić.

Parking oko UKC-a je veliki problem kako za grad, tako i za najveću zdravstvenu ustanovu u Tuzlanskom kantonu. Parkirališni kapaciteti su veoma oskudni, pa se od ranog jutra oko UKC-a može vidjeti destine automobila parkiranih na trotoar i zelene površine.

- UKC je sigurno jedan od naših prioriteta, jer je očito da postoji problem s parking prostorom. Imamo razumijevanja za ljude, koji iz prijeke potrebe dolaze, tako da na tom području nismo koristili "pauk" vozilo za izmještanje nepropisno parkiranih automobila - navodi Malikić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.