open-navfaktor-logo
search
Dani Povelje 2022
U utorak promocija knjige "Ubijeni i protjerani" prof. dr. Seada Selimovića
U okviru manifestacije "Dani Povelje 2022", koju organiziraju JU BKC "Alija Izetbegović" Kalesija i BZK Preporod Kalesija, u utorak, 6. septembra, sa početkom u 18 sati održat će se promocija nove knjige prof. dr. Seada Selimovića "Ubijeni i protjerani". Knjiga govori o promjeni etničke strukture stanovništva Bosanskog podrinja u periodu od 1991. do  2013. godine pod utjecajem rata protiv Bosne i Hercegovine.
01.09.2022. u 12:35
get url
text
Sead Selimović autor knjige Ubijeni i protjerani
Sead Selimović autor knjige Ubijeni i protjerani

Osim autora, o knjizi će govoriti i prof. dr. Senaid Hadžić, prof. dr. Izet Šabotić i mr. Jasmin Jajčević, a moderator je Fahrudin Sinanović.

Prof. dr. Sead Selimović rođen je 1963. godine u Babinoj Luci, općina Kalesija. Magistrirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Tuzli. Vanredni je profesor Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Tuzli od 2013. godine. Objavio je desetke stručnih i naučnih radova. Autor je izložbi, član redakcije časopisa za historiju Saznanja, časopisa Arhivska praksa i Historijska misao. Aktuelni je voditelj Odsjeka za historiju.

Do sada je objavio knjige "Pedeset godina Arhiva u Tuzli: (1954-2004)", "Tuzlanski kraj 1851. – 1991. Demografske i socijalne promjene", "Kultura i tradicija u Bosni i Hercegovini. Višemilenijski kontinuitet", "Sto petnaest godina Gimnazije "Meša Selimović" u Tuzli" itd.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.