open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Udruženja žrtava: Obustavite progon direktora Memorijalnog centra Potočari, sram vas bilo!
AUTOR: Faktor
28.05.2024. u 10:02
get url
text
Emir Suljagić
Emir Suljagić
Udruženja žrtava, odnosno Udruženje žrtava i svjedoka genocida, Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa, Žena Podrinja, Srebreničke majke i Žene Srebrenice pružila su podršku direktoru Memorijalnog centra Srebrenica Emiru Suljagiću koji je jučer ispitan u SIPA-i zbog navodnog raspirivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje.
- U ratu su u svim okupiranim općinama pobili svakog Bošnjaka čije je obrazovanje prelazilo nivo srednje škole, svakog privrednika. Nakon što su obezglavili narod i taj narod strpali u logore, rijetki su ostali pri zdravoj pameti.
Bili su u šoku jedan period dok je Haški tribunal imao kontrolu, a onda su preko Tegeltije vratili kontrolu. Jednom je pokojni Slavko Jovičić rekao: "Kad hoćete i dobit ćete". Potpuna kontrola pravosudnog sistema, hapšenje i progon svakog iole uglednog Bošnjaka postala je svakodnevnica - saopćila su udruženja žrtava.
Progon direktora Memorijalnog centra Potočari je, kako ističu, nulta tačka tolerancije.
- To mora znati i tužilac koji je sebi uzeo za pravo da u stoskoku preskoči sve brutalne prijetnje kojima su izložene majke, čak i pokušaji ubistva majki i svih Bošnjaka, napadi na povratnike sa teškim posljedicama, ubistva. Sve to je valjda normalno preskočiti i doći do direktora Memorijalnog centra Potočari. Ovog puta neće moći! Obustavite progon direkora Memorijalnog centra Potočari! Sram vas bilo! - jasno su poručili.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.