open-navfaktor-logo
search
Naselje Miljacka
Unipromet: Optužbe neosnovane, nikoga ne prisiljavamo da kupi parking mjesto
Nakon što je danas na Faktoru objavljeno saopćenje stanara jednog sarajevskog naselja s naslovom "Stanari u sarajevskom naselju Miljacka u problemu: Prinuđeni kupiti parking ili garažno mjesto ili prodati auto", reagirali su iz kompanije Unipromet d.o.o. upućujući demant.
09.05.2023. u 16:45
get url
text

VEZANI TEKST - Stanari u sarajevskom naselju Miljacka u problemu: Prinuđeni kupiti parking ili garažno mjesto ili prodati auto

Njihov demant prenosimo u cijelosti: 

- Ništa od navedenog nije tačno.

Sve je urađeno u skladu sa zakonskim propisima. 

Na prodaju su samo parking mjesta koja su izgrađena u sklopu, tj. u i iznad podzemne garaže. Parking mjesta, odnosno njihov veći dio u sastavu naselja, a koja su sagrađena na zemljištu investitora se ne prodaju.

U nekim drugim naseljima se prodaju sva parking mjesta, pa i ona parking mjesta izgrađena na zemljištu investitora.

Mi nikoga ne prisiljavamo da kupi parking mjesto. Svaka osoba sama odlučuje da li će kupiti ili neće, a i ne mora kupiti, jer može i dalje koristiti parking mjesta izgrađena na zemljištu investitora, odnosno na prostoru oko zgrada.

Parking mjesta se prodaju samo osobama koje žive u naselju i neće se prodati osobi koja živi u nekom drugom naselju.

Prodaja parking mjesta je normalna praksa koja se primjenjuje i u drugim novosagrađenim naseljima.

Što se tiče drugih optužbi, niti one nisu osnovane.

Zakonom je precizno određeno da je garancija na izvedene radove dvije godine. Garancija od 10 godina odnosi se samo na izvedene radove hidroizolacije ravnog krova.

Mi smo sa svim kupcima zaključili ugovor i izvršili pismenu primopredaju kupljene nekretnine. Sve reklamacije smo otklanjali u rekordnom roku i za iste imamo pismene zapisnike.

Kupovinom nekretnine vlasnici stanova imaju odgovornost za održavanje vlastitog stambenog prostora, i mi ne ulazimo u razloge zašto to čine ili ne čini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.