open-navfaktor-logo
search
Ponavljaju konkurs
UO Gerontološkog centra izabrao direktora, Vlada KS nije dala saglasnost za imenovanje
Nakon što je Upravni odbor Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar za direktora ove ustanove izabrala Ismeta Skoku, Vlada Kantona Sarajevo nije dala saglasnost da se on i imenuje na ovu poziciju.
26.10.2021. u 14:16
get url
text

Podsjećamo, Skoko je već vršio funkciju direktora Gerontološkog centra.

Sandra Zaimović, predsjednica Upravnog odbora Gerontološkog centra, za Faktor je kazala kako je Skoko bio jedini kandidat za ovu poziciju.

- Kao jedini prijavljeni kandidat, čovjek koji je imao iskustva, koji je tu ranije radio i sa kojim smo mi obavili intervju, imao je određeni broj bodova koji je nama bio razlog za davanje saglasnosti za njegovo imenovanje. Međutim, kako znam, Vlada s obzirom na to da je to politička funkcija, nije obavezna da nam da obrazloženje, ali koliko znam, on nije dobio saglasnost jer mu nisu prihvaćena četiri izvještaja u njegovom mandatu – pojasnila je Zaimović.

Navela je da će konkurs biti ponovo objavljen.

- Vlada je dala saglasnost da se ponovo objavi konkurs, mislim već u ponedjeljak i nadamo se da će ovog puta biti više kandidata i da će jedan od njih biti najbolji za ovu poziciju. Voljeli bismo imati kvalitetan kadar. On je nama predstavio na intervjuu da je radio sve kako bi ustanova ostvarila napredak, a ja vjerujem da ljudi u ovoj ustanovi pokušavaju sve, ali da ju je jako teško dići na noge i nešto napraviti – navela je Zaimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.