open-navfaktor-logo
search
Spremili dokument
V. d. predsjednika SDS-a Miličević: Neću biti na današnjoj sjednici NSRS-a, nisam kulisa za fotografisanje
V.d. predsjednika SDS-a Milan Miličević kazao je da postoji politički amaterizam SNSD-a jer svi dosadašnji zaključci i značajne odluke u vezi navodnog povrata nadležnosti sa Bosne i Hercegovine na RS nisu sprovedene u utvrđenim rokovima.
26.04.2023. u 12:09
get url
text

- To je poniženje Narodne skupštine RS-a i svih zastupnika. To je osnovni razlog što imamo današnju sjednicu i do beskonačno produžavamo rokove - kazao je Miličević uoči početka današnje posebne sjednice NSRS-a na čijem dnevnom redu je ukidanje vremenskog ograničenja za vraćanje nadležnosti, te poziv sudiji iz reda srpskog naroda u Ustavnom sudu BiH da podnese ostavku.

Nije otkrio kako će SDS diskutovati i glasati na današnjoj posebnoj sjednici. Vjeruje i da bi se dokument koji su u ponedjeljak potpisale vladajuće stranke u RS-u, a kao odgovor na izjavu političara iz FBiH o državnoj imovini, također našao na današnjoj sjednici, da je svoj potpis stavio i on, odnosno SDS.

Kazao je da neće biti prisutan na dašanjoj sjednici NSRS-s, jer skupštinski kolegij nije odobrio obraćanje predsjednicima stranaka, nego im samo uputio poziv da prisustvuju.

- Ne želim da budem kulisa za fotografisanje, tu su zastupnici koji će iznijeti stavove SDS-a - rekao je Miličević.

Naveo je i da je SDS spremio svoj dokument, odnosno zaključke u vezi s državnom imovinom, a ponudit će ga na prvoj redovnoj sjednici NSRS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.