open-navfaktor-logo
search
Radovi na Bačevu
Važno obavještenje ViK-a: U nedjelju veći dio Sarajeva bez vode
Zbog popravke kvara na glavnom potisnom cjevovodu na Bačevu u nedjelju će u većem dijelu Sarajeva doći do smanjenja pritiska ili prekida vodosnabdijevanja, saopćeno je iz kantonalnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK).
09.02.2024. u 15:05
get url
text

- Zbog popravke kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800 u krugu izvorišta Bačevo u nedjelju, 11. februara 2024. godine, od 04 sata u većem dijelu grada će se isporuka vode vršiti pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da će u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima doći do prekida vodosnabdijevanja.

Naselja u kojima će doći do poremećaja i prekida u vodosnabdijevanju su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino Polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino Selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac - naveli su iz ViK-a.

Okončanje radova i potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju iz ViK-a su najavili po završetku radova u večernjim satima.

- Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona: 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje dok traje popravak, te podsjećamo da pripreme vodu za potrebe svog domaćinstva - naveli su iz ovog preduzeća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.