open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Veći dio Sarajeva još bez vode: Vodovod objasnio šta rade na terenu, građanima onemogućili komentare na Facebooku
Brojna sarajevska naselja jutros od četiri sata bez vode su, a kako su saopćili iz KJKP Vodovod i kanalizacija, građani će se morati strpiti, jer radovi u krugu izvorišta Bačevo još traju.
11.02.2024. u 21:45
get url
text

VEZANI TEKST - ViK moli za strpljenje: Normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu očekujemo u kasnim večernjim satima

Dok su iz ViK - a pozivali na strpljenje na svojoj oficijelnoj stranici na Facebooku, građani Sarajeva negodovali su i zamjerali im što su baš nedjelju odabrali za radove.

Na ViK-ovu Facebook objavu nizali su se komentari u negativnog tonu, zbog čega su administratori stranice ubrzo ukinuli mogućnost komentarisanja.

 

Potom su objavili i video kojim objašnjavaju da su radnici još uvijek na terenu. Komentare su i ovaj put zabranili. 

- I u ovim momentima radnici KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo u krugu izvorišta Bačevo vrše popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800.
Tokom sanacije već identifikovnih mjesta isticanja uočena su uzdužna kapilarna napuknuća u donjem dijelu cjevovoda na površini veličine cca 1,5 m x 0,5 m. Nakon toga radnici su pristupili izradi čeličnog segmenta te montaži i zavarivanju. Pozicija, vremenski uvjeti, kao i sigurnosne mjere koje je potrebno poduzimati tokom radova kako ne bi ugrozili sigurnost radnika, predstavljaju otežavajuće okolnosti koje su dovele do toga da radovi još traju.

Ekipe KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo su od ranih jutarnjih sati na terenu gdje rade sve što je u njihovoj mogućnosti da se ovaj zahtjevan zahvat uspješno privede kraju. Zbog ovih radova isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da je u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima došlo do prekida vodosnabdijevanja. Potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po završetku radova o čemu ćemo obavijestiti korisnike.
Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje - napisali su uz video. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.