open-navfaktor-logo
search
Medžlis IZ Mostar
Više od 900 vjernika okupilo se na zajedničkom iftaru u Mostaru
Kroz obilazak džemata vidio sam da je vjera prisutna, naravno, može uvijek biti bolje. Kada sagledamo kako je bilo u džamijama, na ulici, u kućama, kroz iftare i zajednička druženja, možemo reći da je ovo bio jedan jako živ ramazan, poručio je ef. Maksumić
31.05.2019. u 21:55
get url
text

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Mostar, uoči mubarek večeri Lejletu-l-kadr u velikoj dvorani Univerzitetsko sportsko-rekreativnog centra "Midhat Hujdur Hujka" upriličen je tradicionalni iftar za više od 900 vjernika. Prethodnih godina iftar je organiziran na malonogometnom stadionu pod otvorenim nebom, ali zbog vremenskih prilika ovog ramazana je donesena odluka da se iftar organizuje u zatvorenom.

Prema riječima mostarskog muftije Salema ef. Dedovića, ramazanski karavan posjeta svih džemata diljem Hercegovine protekao je dobro.

- Lijepo je da prisustvujemo ovom zajedničkom iftaru, i želio bih naglasiti dvije stvari. Prvo, ovaj iftar povodom noći Lejletu-l-kadr preteča je svih drugih zajedničkih iftara. Krenuli smo još 2006. godine s organizacijom, a ideja je potekla od Konvoja prijateljstva bratskih turskih opština. Druga važna stvar je da na ovom primjeru pokazujemo imamo li, ili ne, organizacijskih kapaciteta u pogledu naših mladih. Drago mi je da ova omladina to pokazuje, da možemo računati na jednu snagu - poručio je muftija Dedović.

{$galerijaFotografija}

Glavni imam Medžlisa IZ Mostar mr. Dino ef. Maksumić je naglasio važnost jedinstva.

- Nama je važno da naši vjernici budu uz nas, i mi uz njih, da ih počastimo, a oni nas počaste svojim prisustvom i da znamo da su uz nas jer to nam daje snagu za dalje aktivnosti. Zaista nam je drago da i ove godine imamo priliku biti sa našim sugrađanima u ovoj najvažnijoj i najsvetijoj noći u ramazanu - kazao je.

On je zahvalio članovima Info-servisa za mlade u sklopu Medžlisa IZ Mostar koji su preuzeli na sebe tehnički dio organizacije iftara.   

- Kroz obilazak džemata vidio sam da je vjera prisutna, naravno, može uvijek biti bolje. Kada sagledamo kako je bilo u džamijama, na ulici, u kućama, kroz iftare i zajednička druženja, možemo reći da je ovo bio jedan jako živ ramazan - poručio je Maksumić.

m6.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.