open-navfaktor-logo
search
Goražde
Vlada BPK na 30 godina ustupila prostorije OSA-i BiH
Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić danas su potpisali sporazum o ustupanju prostorija u vlasništvu ovog kantona Obavještajno-sigurnosnoj agenciji.  
09.03.2021. u 15:17
get url
text

Riječ je o bišim prostorijama Uprave za inspekcijske poslove BPK u neposrednoj blizini administrativne zgrade Vlade BPK, koje su, prema potpisanom sporazumu, državnoj agenciji dodjeljene na period od 30 godina, bez naknade.  

- Nama je jako drago što će jedna respektabilna državna agencija biti na području BPK. Mi smo u današnjim razgovorima otišli i korak dalje, tako što smo razgovarali da se u narednom periodu nađe način da se određene prostorije obezbjede i za potrebe Federalne uprave policije kada je u pitanju BPK. Ovo je veoma bitno, prije svega iz sigurnosnih razloga - izjavila je premijerka Obuća.

Nakon potpisivanja sporazuma uprličen je i obilazak prostorija koje, kako je istaknuto, u potpunosti zadovoljavaju potrebe Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, a u narednom periodu bit će izvršena dodatna adaptacija i rekonstrukcija objekta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.