open-navfaktor-logo
search
Novoosnovani
Vlada KS dala saglasnost za prijem 47 radnika u Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja
Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Javnoj ustanovi Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo za popunu radnih mjesta i to za prijem 47 radnika na neodređeno vrijeme.
25.04.2022. u 22:30
get url
text

Tako će se uskoro raspisivati konkurs za prijem pomoćnika direktora za nastavne planove i programe, pomoćnika direktora za vannastavne planove i posebne programe, pomoćnika direktora za izdavaštvo, udžbenike i nastavne materijale, kao i pomoćnike direktora za upravljanje ljudskim resursima i za plan, analizu, pravna i opća pitanja.

Također primat će se i jedan viši saradnik za pravne poslove pri Kabinetu direktora, zatim tri viša saradnika za razvoj predmetnih kurikuluma, kao i tri viša saradnika za srednje stručno obrazovanje i jedan viši saradnik za praćenje učeničkih postignuća u predmetima, zatim viši saradnici za praćenje međunarodnih obrazovnih programa, za programe cjeloživotnog učenja, za izvrsnost i liderstvo, te dva izvršioca za radno mjesto viši saradnik za podršku djeci i učenicima sa teškoćama.

Vlada je dala saglasnost i za radna mjesta viši saradnik za iseljeništvo i dijasporu, za vannastavne i posebne programe i tri izvršioca za radno mjesto viši saradnik za dobrobit učenika. Za radno mjesto viši saradnik za udžbenike tražit će se dva radnika, a po jedan za radna mjesta viši saradnik za nastavne materijale, viši saradnik za izdavaštvo, i dva radnika za radno mjesto viši saradnik za saradnju sa nastavničkim fakultetima.

Ovom novoosnovanom Institutu bit će potreban i jedan tehnički sekretar, jedan vozač, viši saradnik za IT, viši saradnik za standardizaciju kvaliteta prema korisnicima, zatim šef kabinet adirektora, viši saradnik za finansije, dva vša saradnika za pravne poslove, tri viša saradnika za profesionalni razvoj odgajatelja, nastavnika, stručnih saradnika, jedan viši saradnik za profesionalni razvoj direktora i pomoćnika direktora, viši saradnik za upravljanje resursima Instituta i ostalim radnicima u obrazovanju, te tri viša saradnika za pedagoške standarde i normative i dva viša saradnika za godišnji program rada i godišnji izvještaj o radu.

Podsjećamo u martu je krenuo sa radom Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, a imenovana je i direktorica Senada Salihović, prosvjetna radnica sa dugogodišnjim iskustvom.

- Pred novom direktoricom, a i pred svima nama je dugačak i težak put razvoja i promjene sistema obrazovanja u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini. Na ovaj način, Institut za preduniverzitetsko obrazovanje postaje važan faktor inovativnih procesa, ali i mjesto koje će potaknuti naše nastavnike da pokažu svoje potencijale u radu sa učenicima. Vrijeme će pokazati da će uspostavljanje ovakve institucije promijeniti ukupan društveni odnos prema obrazovanju – kazao je tom prilikom predsjednik Upravnog odbora prof. dr. Refik Šećibović.

Ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović je ranije kazala da će novoimenovana direktorica imati težak zadatak u najranijem formativnom periodu Instituta.

- To će podrazumijevati izgradnju specifične organizacijske kulture koja će okupiti ljude spremne da napuštaju zone komfora, da se mijenjaju stalno i da druge vode kroz promjene ka sistemu dobrih, univerzalnih vrijednosti, društva u kojem će biti prepoznat trud, rad, a sve to za dobrobit naših učenika i učenica - kazala je ministrica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.