open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo u Banjoj Luci
Vlada RS-a podnijela krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića
Vlada Republike Srpske podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banja Luke.
01.10.2021. u 18:01
get url
text

- Кrivična prijava je upućena zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio krivično djelo protiv zdravlja ljudi iz člana 195. Кrivičnog zakonika Republike Srpske naslova - Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije - kažu iz Vlade.

U prijavi se, između ostalog, navodi da je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je ujedno i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, duži vremenski period, počev od 24. do 30. septembra 2021. godine, koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH kako bi prouzrokovao paniku i strah i neizvjesnost kod stanovništa Republike Srpske iznoseći lažne i neistinite tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UКC Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama - bolnicama na teritoriji Republike Srpske, pacijentima oboljelim od zarazne bolesti – COVID-19, koji je već odnio nebrojeni broj života, daje industrijski kisik umjesto medicinskog kisika. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.