open-navfaktor-logo
search
Kantonalni zastupnik
Zahiragić: Neka Vranić omogući građanima da biraju vakcinu, političari neka stanu u red
Zastupnik u Skupštini KS i član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić govoreći o ministru zdravstva u Vladi KS Harisu Vraniću, koji je pozvao njega da motiviše mlade da se vakcinišu, podsjetio da je ministar dva dana govorio o tome. 
10.08.2021. u 20:40
get url
text

- Jučer i danas je pozvao mene da ja odem da izaberem sa kojom vakcinom ću se vakcinisati. Hvala njemu što on smatra mene privilegiranim, također, hvala mu što smatra da sam ja taj koji može utjecati na veliki broj mladih ljudi, pa primjerom pokazati, to mi na neki način imponuje, međutim, s druge strane, ja ne mislim da političari, zastupnici, ministri, trebaju imati prioritet nad građanima.

Moja majka i moj djed su primili vakcine AstraZeneca, nisu imali pravo da biraju. Otišli su i dobili ono što su mogli, i veliki broj građana je tako.  Uglavnom, svi osim političara, pa čak i veliki broj političara nije birao. Predsjednik Izetbegović i predsjednik Džaferović su stajali u redu i čekali vakcinu. Ne znam zašto smatra da bismo mi neki kantonalni političari imali pravo i privilegiju da biramo, mislim da to nije uredu. Pozivam ga da građanima kojima je zaista potrebno, koji imaju određene preporuke ljekara da primaju određene vakcine, da njima omogući pravo da biraju, a da političari stanu u red i vide zapravo kako građani Kantona Sarajevo i svi građani BiH, između ostalog, žive – istakao je Zahiragić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.