open-navfaktor-logo
search
Rade stari sazivi
Zapelo u Vijeću ministara i kod Rimca: Polovina godine, a u Agenciji za lijekove i dalje staro Stručno vijeće i komisije
Prema riječima Nataše Grubiše, direktorice, Ministarstvo zdravlja i socijalne politike entiteta RS i Odjel za zdravstvo Brčko distrikta su još prošle godine dostavili svoje prijedloge Agenciji
AUTOR: A. S.
16.06.2024. u 21:07
get url
text
Imenovanje novog Stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine mjesecima stoji u ladici Vijeća ministara BiH.
Prema riječima prim. mr. ph. Nataše Grubiše (SNSD), direktorice Agencije, "imena onih koji bi činili novi saziv Stručnog vijeća odavno su stigla do Vijeća ministara BiH i tamo zapela".
- Dok se ne imenuje novo, radi stari saziv Stručnog vijeća i to u punom kapacitetu, donosimo odluke, procedure. Dakle, posao ne trpi, ali je stvar u onima koji čekaju da budu imenovani - navodi Grubiša.
Osim Stručnog vijeća, na čekanju su i komisije u Agenciji za lijekove, koje imenuje direktor, ali je problem što federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac (HDZ 1990) mjesecima ne dostavlja prijedloge.
Polovina je godine, a Rimac to još nije uradio za razliku od Ministarstva zdravlja i socijalne politike entiteta RS i Odjela za zdravstvo Brčko distrikta, koji su još prošle godine, kako kaže Grubiša, dostavili svoje prijedloge Agenciji.
- U stalnoj smo komunikaciji sa Rimcem, ali uvijek dobijamo isti odgovor - da se radi i da će biti - kazala je Grubiša.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.