open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Zaposleni u javnom sektoru u RS-u okupljaju se na protestu u parku u Banjoj Luci 
Zaposleni u javnom sektoru u RS-u okupljaju se u parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci gdje je za 12 sati zakazan početak protesta. Protest se organizuje pod sloganom "Nema predaje, istrajati se mora".
29.09.2023. u 11:56
get url
text

Procenjuje se da će na protest doći oko hiljadu radnika, a učestvuje šest granskih sindikata - u javnoj upravi, pravosuđu, policiji, ljekari, medicinski tehničari, te Samostalni sindikat u zdravstvu.

Predsjednik Sindikata uprave RS-a Božo Marić kazao je da se protest organizuje zbog "prevare 55.000 zaposlenih" i neispunjavanja sporazuma o povećanju plaća koji je definisan sa Vladom RS-a. Na putu od parka do banjalučkog Trga Krajine predstavnici sindikata u Vladu RS će predati zahtjeve koje su usaglasili.

Marić je danas rekao da se oni obraćaju Vladi RS-a kao svom poslodavcu, i da današnji protest nije usmjeren lično protiv premijera Radovana Viškovića.

"Budžetlije" su nezadovoljne i zbog nezaključivanja Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u lokalnim zajednicama i kolektivnog ugovora za zaposlene u javnim službama, zatim zbog neuplaćenih doprinosa u zdravstvu, te milion prekovremenih a neplaćenih sati policajcima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.