open-navfaktor-logo
search
Nastavljen sukob
Zastupnici SDP-a traže smjenu stranačkog rukovodstva u BPK: Na sceni politička trgovina, Nikšić još ne odgovara
Nakon što je protiv njih pokrenut disciplinski postupak isključenja iz SDP-a, oglasili su se zastupnici ove stranke u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Amir Sijerčić i Edin Mujković, te SDP-ovo ministar u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Nusret Hubjer.
02.03.2024. u 12:22
get url
text
Edin Mujković, Amir Sijerčić, Nusret Hubjer
Edin Mujković, Amir Sijerčić, Nusret Hubjer

VEZANI TEKST - KO SDP-a BPK Goražde istupio iz koalicije zbog nepoštivanja koalicionog sporazuma

Pozvali su rukovodstvo SDP-a da što prije poništi odluke Kantonalnog odbora ove stranke u BPK o pokretanju disciplinskog postupka, da smjeni Kantonalni odbor uvede Povjereništvo SDP-a kojeg bi činili mladi, obrazovani i kompetentni ljudi, te da poništi odluke Kantonalnog odbora o napuštanju parlamentarne većine u BPK, odnosno izlasku iz vlasti, objavila je RTV BPK.

Kazali su da žale zbog nesklada i nejedinstva, ali da neće ostati nijemi na neistine koje iznosi KO SDP-a, te da su uputili pismo predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću od kojeg očekuju odgovor.

Na press konferenciji su ustvrdili da je na sceni politička trgovina zarad političke podrške na predstojećim lokalnim izborima koju je aktuelni gradonačelnik i predsjednik KO SDP-a BPK Ernest Imamović dobio kao obećanje od opozicionih stranaka. 

VEZANI TEKST - Obavijest SDP-a Goražde čudna njegovim zastupnicima: O odlasku u opoziciju će čekati stav centrale

- Zarad ličnog interesa predsjednika KO SDP BPK Ernesta Imamovića, pokušava se žrtvovati aktuelni ministar unutrašnjih poslova BPK Nusret Hubjer, koji je u svom dosadašnjem radu pokazao hrabrost, odlučnost, smjelost u promjene, da se javnim i transparentnim radom može postići mnogo, kao što je prijem policijskih službenika na pravedan, zakonit i transparentan način, te omogućio mladim ljudima da na osnovu svojih sposobnosti obezbijede sebi posao i ostanak u našem kantonu, a u svom dosadašnjem radu je imao punu podršku zastupnika SDP BiH - istakli su na pres konferenciji.

Naveli su da je Imamović sve odluke i kadrovska rješenja na gradskom nivou donosio samoinicijativno. Demantirali su navode da vladajuća koalicija u BPK, koju čini sedam stranaka, funkcioniše kao grupa pojedinaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.