open-navfaktor-logo
search
Online sjednica
Zastupnički dom FBiH nije podržao program rada Vlade kao ni izvještaj za 2020.
Zastupnički dom Federalnog parlamenta nije odobrio većinom glasova na online sjednici program ovogodišnjeg rada Vlade FBiH.
30.03.2021. u 20:21
get url
text

Od neophodnih 50, za program je glasalo 47 zastupnika, 16 je bilo protiv, a 12 uzdržano. Obrazlažući prije glasanja program zastupnicima, federalni premijer Fadil Novalić je kazao da je rađen na osnovu usvojenih sektorskih strateških dokumenata, pri čemu su, između ostalog, definirani nosioci aktivnosti, rokovi i očekivani rezultati.

Program rada, po Novalićevim riječima, bio je usmjeren na jačanje svih segmenata života u FBiH, kao i na jačanje otpornosti zdravstvenog sektora u uvjetima pandemije.

- Izaži ćemo iz ovog sivila - poručio je premijer građanima Federacije Bosne i Hercegovine nakon što je zastupnicima obrazložio prijedlog programa rada Vlade, a protivnici tog dokumenta su obrazlagali da neće glasati "za" jer, po njihovom mišljenju, to nije bio program kakav bi efikasno odgovorio na aktuelne probleme u FBiH.

Pored toga, nije usvojen ni izvještaj o radu Vlade FBiH za 2020. godinu. Za ova dokument je glasalo svega39 zastupnika od ukupno 98.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.