open-navfaktor-logo
search
Inicijativa
Zastupnik u Skupštini KS: Sjednice počinjati Fatihom ili minutom šutnje; zar je problem reći ko je ispalio granatu
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo iz Stranke za BiH Jasmin Šaljić podnio je dvije inicijative na sjednici Skupštine KS koja je u toku, a jedna od njih je posebno zanimljiva.
30.12.2022. u 10:53
get url
text

Šaljić se ne slaže s tim da se nakon intoniranja himne prije početka sjednice Skupštine KS odmah počinje sa radom, već želi da se svaku sjednicu odaje počast poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine

- Primjetio sam da mi ovdje ne odajemo počast, poslije himne samo počne sjednica Skupštine. To je najmanje što možemo da uradimo i da odamo počast svako na svoj način, minutom šutnje ili Fatihom. Mi ovdje sjedimo zahvaljujući pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine - rekao je Šaljić.

Druga njegova inicijativa odnosila se na obilježavanje memorijalnih datuma, smatrajući da se ratna dešavanja obilježavaju paušalno i da se na tim dešavanjima ne može zaključiti ko je bio agresor. 

- Ne može biti obilježavanje, a da se ne zna ko je ispalio granatu i ko je ubijen. Sve se zna do momenta dok ne dođemo do toga ko je ispalio granatu, da li je to toliki problem javno kazati - istakao je Šaljić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.