open-navfaktor-logo
search
Obavijest na izlogu
Zatvorena pekara Manja u Vogošći, bojkot urodio plodom
Pekara Manja u Vogošći prestala je sa radom. Nakon što je vlasnik pekare Manja Saša Trivić nedavno još jednom uvrijedio Bošnjake svojim javnim istupima o Srebrenici uslijedio je bojkot, ali i polijevanje farbom i razbijanje izloga njegovih pekara u Sarajevu.
22.01.2024. u 09:56
get url
text

Foto: Hayat.ba

Pekara Manja u Vogošći prestala je s radom u petak, što je istaknuto u obavijesti na izlogu pekare.

VEZANI TEKST - Razbijena stakla na još jednoj pekari Manja u Sarajevu

Trivić je izazvao revolt i žestoke reakcije u javnosti nakon što je učestvovao u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je na gnusan način spomenuo Srebrenicu. On je i ranije imao uvredljive, huškačke, nacionalističke komentare na društvenim mrežama u kojima je glorifikovao ratne zločince, pa su korisnici nerijetko pozivali na bojkot njegovih proizvoda, nakon čega se redovno izvinjavao.

I ovaj put je svoj ogavni komentar pokušao relativizirati, napisavši kako "nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao". No u javnosti je njegov novi ispad naišao na brojne žestoke reakcije i pozive na bojkot proizvoda njegove pekare, na koji su, između ostalog, pozvala i udruženja žrtava genocida u Srebrenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.