open-navfaktor-logo
search
Nesreća na Bjelašnici
ZOI '84 nakon povrede djevojčice: Do 15. decembra nismo dužni osigurati Hitnu pomoć
Navode da su na stazama uredno postavljeni znakovi da je korištenje staza u vidu hodanja i sankanja na vlastitu odgovornost
08.12.2019. u 18:38
get url
text

Nakon što se danas na Bjelašnici, tokom sankanja, dogodila nesreća u kojoj je teško povrijeđena jedna djevojčica, oglasili su se iz firme KJP ZOI'84.

- Želimo da napomenemo da KJP ZOI'84 danas nije organizator niti jednog događaja. Također, želimo napomenuti da zimska sezona jos uvijek nije zvanično otvorena. Zvanično otvorenje je najavljeno za 15. decembra 2019. godine i od tog dana KJP ZOI'84 je obavezan da osigura Hitnu medicinsku pomoć, GSS i prisustvo policije - navode u saopćenju.

VEZANI TEKST Djevojčica na sankanju teško povrijedila glavu: U toku pripreme za operativni zahvat na KCUS-u

Dodaju da su na stazama uredno postavljeni znakovi da je korištenje staza u vidu hodanja i sankanja na vlastitu odgovornost.

- Danas se na Bjelašnici nije naplaćivala nijedna ski usluga, pa čak ni parking. Iskreno nam je žao zbog nesretnog slučaja koji se desio na Bjelašnici. Povrijeđenoj djevojčici želimo brz i uspješan oporavak - zaključeno je u saopćenju.

VEZANI TEKST Poznato stanje djevojčice povrijeđene na Bjelašnici

Nakon saopćenja "ZOI '84" oglasila se i press služba Kantona Sarajevo koja je ponovila slične navode, a građanima su poručili: "Oprez na planinama".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.