open-navfaktor-logo
search
Antidržavni nastup
Zukić: Vujić bi u svakoj državi dosad bio razriješen i krivično bi odgovarao, lično ću podnijeti zahtjev...
Autor: Faktor
13.03.2024. u 21:16
get url
text
Muamer Zukić
Muamer Zukić
Muamer Zukić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine, reagovao je nakon istupa Bojana Vujića, ambasadora BiH pri UN-u.
- Ambasador Bosne i Hercegovine pri UN-u Bojan Vujić, u svom obraćanju u Ženevi na 55. redovnoj sjednici Savjeta za ljudska prava UN-a, iznio je više teških laži na račun naše države, pokušavajući nanijeti nemjerljivu štetu njenom ugledu u svijetu.
Osim što je Vujićev mozaik laži, kojeg je plasirao u UN-u, antibošnjački i islamofoban, on je i nastavak genocidne kampanje u kojoj se žrtve međunarodno presuđenog genocida predstavljaju kao najveća prijetnja Europi - valjda s ciljem da se opravdaju genocidna zlodjela, prošla ili neka buduća. Ipak, najveći udarac Vujić je nastojao zadati državi Bosni i Hercegovini, označivši je kao "najopasniji izvor islamskog terorizma i najveću ISIL-ovu bazu u Europi, već trideset godina".
U svakoj državi na svijetu, Vujić bi već dosad bio razriješen dužnosti ambasadora i krivično bi odgovarao za izdaju zemlje. Bosna i Hercegovina je tako uređena, a vladajuće probosanske politike su toliko slabe, da u ovom slučaju do toga vjerovatno neće doći. Bez obzira na to, mi smo dužni tražiti da svi koji su nadležni u ovom slučaju učine ono što je do njih - napisao je Zukić na svom Facebook profilu.
Dodao je da najodgovorniji trebaju javno osuditi antidržavni nastup Vujića u UN-u, prije svega članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i nadležni državni ministri, ali i svi drugi koji nešto znače u ovoj državi.
- Trebaju pokrenuti postupak smjene ambasadora Vujića u institucijama Bosne i Hercegovine.
Znajući unaprijed da će njegova smjena u institucijama biti blokirana, tražiti da Visoki predstavnik odmah izvrši smjenu Vujića.
Poslati zvanični demant njegovih navoda u UN.
To je prije svega dužan član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, ali i svi drugi članovi Predsjedništva, kao i nadležni državni ministri.
Povesti kampanju odbrane obraza naše države u međunarodnim institucijama. Jer očigledno je riječ o organiziranom djelovanju protiv Bosne i Hercegovine, na koje se može odgovoriti samo stalnim i planskim međunarodnim djelovanjem patriotskih snaga.
Lično ću poslati zahtjev Visokom predstavniku za smjenu ambasadora Vujića. Ne sjećam se da je neko zadao ovako nizak antidržavni udarac Bosni i Hercegovini u UN-u. Još je pri tome bio njen zvanični predstavnik. Ne znam da je takvih primjera bilo i u Karadžićevo vrijeme?! Zato, ako je neki čin zaslužio sankciju od strane Visokog predstavnika, onda je to ovaj istup BH ambasadora Vujića - naveo je Zukić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.