open-navfaktor-logo
search
Dženaza 12. maja
Zvjerski ubijeni u Bratuncu prije 30 godina: Salmirov mezar će biti pored majke Sabre
Šef Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković objavio je na društvenim mrežama da će se sutra 12. maja klanjati dženaza za četiri Bošnjaka ubijena u stravičnom zločinu u Bratuncu 12. maja 1992. godine. 
11.05.2022. u 18:05
get url
text

- Sutra je 12. maj. Sutra će se klanjati dženaza za četiri Bošnjaka ubijena u stravičnom zločinu u Bratuncu 12. maja 1992. godine Među žrtavama je i devetogodišnji (9) Salmir Hodžić sin od moje rahmetli amidžićne Sabre. Rahmetli Sabra je ubijena zajedno sa svoje dvoje djece Elvis 11 i Salmir od 9 godina. Rahmetli Elvis (11) još nije identifikovan. Rahmetli Sabra je pokopana 2012. godine.

Njihove komšije Srbi potpomognuti sa vojnim i paravojnim zlikovcima iz susjednih općina i Srbije su ih najprije pobili, a onda zapalili u mjestu Suha općina Bratunac.
Pored rahmetli Sabre u genocidu i zločinu su joj ubijeni i sin Elvis 11 godina, sin Salmir 9 godina, muž Beriz, svekar Osman (ubijen nepokretan), svekrva Zineta, otac Ahmo Tabaković, brat Sejad Tabaković, sestra Sevdeta Tabaković. Salmirov mezar će od sutra biti opet pored svoje majke Sabre. Uzvišeni Bože sastavi ih u džennetu. Dušmanima daj kaznu i na ovom i na budućem svijetu - napisao je Tabaković. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.