open-navfaktor-logo
search
Po dogovoru
Detalji monstruoznog ubistva u Sarajevu: Suprug i svekrva nesretnu ženu mučili do smrti
Žrtvu su u potpuno stanje nemoći doveli tako što su je drogirali određenim medikamentima i izgladnjivali, tako da nesretna žena nije imala snage za pružanje bilo kakavog otpora
AUTOR: M. M.
01.07.2024. u 14:32
get url
text
FOTO: Damir Hodžić
Na prijedlog postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je danas jednomjesečni pritvor Goranu Ravliću, Leđibi Ravlić i Latifu Jašareviću.
Goran i Leđiba Ravlić osumnjičeni su za krivično djelo ubistvo na okrutan način, dok je Latif Jašarević osumnjičen za krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i pružanje pomoći osumnjičenima nakon izvršenog krivičnog djela.
Tužilaštvo Kantona Sarajevo danas je saopćilo i pojedine detalje slučaja koji je zaledio bh. javnost.
Kako navode, Goran i Leđiba Ravlić sumnjiče se da su, po prethodnom dogovoru, na okrutan način usmrtili 38-godišnjakinju, suprugu osumnjičenog Gorana Ravlića u stanu u ulici Kolodvorska.
- Prvobitno su joj uskratili bilo kakvu vrstu komunikacije sa vanjskim svijetom, potom je danima psihički i fizički zlostavljali usljed čega je nastupila smrt.
Latif Jašarević sumnjiči se da, iako je znao za ubistvo, nije ga prijavio. Istovremeno, osumnjičenima je pokušao pomoći da ga prikriju.
Tokom uviđaja kojim je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica, u stanu su pronađeni predmeti namijenjeni za uklanjanje tragova izvršenja krivičnog djela.
- Istraga u navedenom predmetu se nastavlja brojnim vještačenjima i poduzimanjem drugih radnji dokazivanja - naveli su iz Tužilaštva. 
Prema nezvaničnim informacijama, žrtvu su u potpuno stanje nemoći doveli tako što su je drogirali određenim medikamentima i izgladnjivali, tako da nesretna žena nije imala snage za pružanje bilo kakavog otpora. To u određenoj mjeri objašnjava činjenicu da niko u zgradi u kojoj se nalazi stan u kojem se sve dešavalo nije primijetio ništa neobično.
Njihov prijatelj Jašarević je, pak, sve znao, a policija je pronašla brojne dokaze da su majka, sin i njihov pomagač, kupili veći broj predmeta pomoću kojih su se željeli "riješiti" tijela nesretne žene. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.