open-navfaktor-logo
search
Priznala krivicu
Glumila inspektora, advokata, Vladinog i gradskog službenika…: Bivša SDS-ovka osuđena na šest mjeseci zatvora
AUTOR: B. S./Faktor
03.06.2024. u 14:13
get url
text
Danijela Lazić
Danijela Lazić
Osnovni sud Banja Luka osudio je Banjalučanku Danijelu Lazić (42) na šest mjeseci zatvora zbog lažnog predstavljanja i niza prevara kojima je žrtve oštetila za oko 32.000 КM.
Presudi je, kako saznajemo, prethodilo priznanje krivice optužene Lazić.
U nekoliko tačaka optužnice koju je podiglo banjalučko Okružno javno tužilaštvo, ona se teretila da je od januara 2020. do 28. juna 2021. godine u namjeri pribavljanja imovinske koristi dovela u zabludu više osoba. Objašnjeno je da je, predstavljajući se kao advokat, sanitarni ili policijski inspektor, službenik Ministarstva poljoprivrede RS-a, obećavala oštećenima da će im srediti podsticaje ili riješiti određene sporove i na ime toga uzimala različite iznose novca.
Lazić je inače bila kandidat SDS-a za odbornika u Skupštini Grada Banja Luka na prethodnim Lokalnim izborima 2020. godine.
U optužnici se, između ostalog, navodilo da je dvije prevare počinila u kozmetičkom salonu, glumeći sanitarnog inspektora, od vlasnice dobila besplatne kozmetičke tretmane u iznosu od 305 КM, dok je jednu radnicu salona uvjerila da joj može srediti naknadu za samohranog roditelja na ime čega joj je uzela 150 КM.
Nadalje, optužnica ju je teretila da je od jednog automehaničara uzela 598 КM za navodne takse, kako bi mu sredila podsticaje od Grada Banja Luka, kao i da je predstavljajući se kao advokat od dvoje oštećenih uzela 1.144 КM za sastavljanje brakorazvodne tužbe.
Bila je optužena da je R. Š. nudila pomoć pri kupovini vozila preko liciticije u firmi u kojoj je navodno zaposlena, pa za učešće u kupovini dvije "škode" uzela 7.000 КM, naplativši i 1.500 KM navodnu registraciju i osiguranje, dok je od M. G. avansno naplatila 4.500 КM za prodaju vozila, koje je navodno vlasništvo Ministarstva poljoprivrede RS-a.
Teretila se i da je glumeći policajca, socijalnog radnika, te službenika Grada Banja Luka na priči o podsticajima od oštećenih uzela više od 5.000 КM.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.