open-navfaktor-logo
search
Jedna osoba uhapšena
Obdukcija pokazala nasilnu smrt muškarca koji je umro u pritvoru PS Zenica I
AUTOR: Faktor
19.06.2024. u 15:27
get url
text
U prosekturi Kantonalne bolnice Zenica po naredbi Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona dr. Vedad Tuco obavio je vanjski pregled i obdukciju tijela I. A. koji je u subotu oko 21.15 sati preminuo u prostoriji za zadržavanje Policijske uprave I.
Nakon pregleda i obdukcije tijela I. A. doktor Tuco se izjasnio o uzroku smrti i konstatovao da je smrt nasilna, saopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.
- Ova konstatacija je policijske službenike usmjerila na prikupljanje dodatnih informacija o okolnostima pod kojim je I. A. zadobio povrede koje su utvrđene prilikom pregleda i obdukcije. Dana 18.06.2024. godine u 00.25 sati, nakon prikupljenih operativnih saznanja od službenika Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a ZDK, uhapšen je S. H. (1979) iz Zenice, za kojeg postoje osnovi sumnje da se može dovesti u vezu sa ovim događajem, nakon čega je nad njim zavedena kriminalistička obrada - naveli su iz MUP-a ZDK.
Nakon kompletiranja dokumentacije, osumnjičeni S. H. je danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, a zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom.
- Policijski službenici Sektora kriminalističke policije sve radnje u vezi s ovim događajem poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona - naveli su iz MUP-a.
Četrdesetdvogodišnji I. A. iz Zenice priveden je oko četiri sata prije smrti zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno tuče. 
Kako je neposredno nakon događaja izjavio glasnogovornik zeničke policije Samir Valentić, prilikom privođenja ovog muškarca nije bilo upotrebe fizičke sile ni sredstava prinude.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.