open-navfaktor-logo
search
Akcija FUP-a
U pretresima u Sarajevu pronađen i kokain, uhapšene dvije osobe, treća nije pronađena
Policijski službenici Federalne uprave policije pretresli su više osoba, objekata i motornih vozila na području sarajevskih općina Novi Grad i Ilidža, te uhapsili dvije osobe inicijala E.A. (1980. godište) i S.M. (1984. godište), obje iz Sarajeva, dok treću osumnjičenu osobu nisu pronašli i ona će, kako je saopćeno, biti naknadno kriminalistički dokumentovana. 
27.02.2024. u 12:59
get url
text
U akciji FUP-a pronađen kokain i oružje
U akciji FUP-a pronađen kokain i oružje

Iz FUP-a su danas saopćili da je u pitanju predmet "Izvor 2", te su aktivnosti izvršili jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

- Pretresanje osoba, objekata i motornih vozila izvršeno je zbog postojanja osnova sumnje u činjenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge kokain, vatreno oružje i municija. Navedene osobe se sumnjiče da su tokom 2023. godine, na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavljali opojnu drogu kokain koju su potom pakovali i pripremali s ciljem daljnjeg stavljanja u promet trećim licima. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom - naveli su u današnjem saopćenju.

Dodaju da su uhapšene osobe kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, dok je jedna osoba zadržana u pritvoru, te će biti predata nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a koje će donijeti odluku o njegovom daljnjem statusu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.