open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Pretresi u Velikoj Brijesnici: Kod 31-godišnjaka pronađena veća količina spida i kanabisa
Po naredbi Općinskog suda u Gračanici, jučer su u mjestu Velika Brijesnica, na području Doboj Istoka, izvršeni pretresi E. M. (31) kao i stambenih objekata, pomoćnih prostorija, dvorišta, prirodnih površina i motornih vozila koje koristi te je pronađena veća količina droge.
23.02.2024. u 11:39
get url
text
Zpalijenjena droga
Zpalijenjena droga

- Pronađena su i privremeno oduzeta četiri pakovanja PVC folije u kojima se nalazi bijela praškasta materija, najvjerovatnije droga spid težine oko 700 grama i sedam pakovanja u PVC foliji u kojima se nalazi osušena biljna materija, najvjerovatnije cannabis sativa težine oko 300 grama, jedna vaga za precizno vaganje sa tragovima osušene biljne materije i jedna PVC kesa u kojoj se nalazi određeni broj puščanih metaka za automatsku pušku - navodi se u saopćenju Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Riječ je o nastavku planskih aktivnosti pod nazivom "Top narko", koje su proveli pripadnici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odsjeka za kriminalističku tehniku, forenziku i kdz Uprave policije MUP-a TK, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gračanica i Jedinicom policije za specijalnu podršku.

Nakon okončanja pretresa E. M. je uhapšen i zadržan u prostojima za zadržavanje Uprave policije MUP TK zbog kriminalističke obrade, dodaju iz policije, a sve daljnje mjere i radnje poduzimati će se po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

{$galerijaFotografija}

mup-tk-droga1.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.