open-navfaktor-logo
search
Pronađena droga
Pripadnici SIPA-e pretresali u Sarajevu, jedno uhapšeno
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva, na jednoj lokaciji, pretresli stan i druge prostorije i pokretne stvari, saopćeno je iz SIPA-e.
01.03.2024. u 12:06
get url
text

Uhapšena je jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

- Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko 22 kilograma opojne droge speed i određena količina opojne droge maruhuana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno naprijed navedeno krivično djelo - navedeno je u saopćenju.

Ove aktivnosti su, dodaju, realizovane na osnovu usmenog naloga Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.