open-navfaktor-logo
search
Međunarodna akcija
SIPA na Palama uhapsila osobu koja se dovodi u vezu s terorizmom, bombaškim napadima i trgovinom oružjem i eksplozivom
AUTOR: Faktor
22.05.2024. u 12:00
get url
text
Policijski službenici istražnog tima Fast Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Pala slobode uhapsili jednu osobu koje se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnih djela organizovani kriminal, terorizam, bombaški napadi, trgovina oružjem i eksplozivom i pranje novca.
Uhapšena osoba je sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Suda Bosne i Hercegovine, saopćila je SIPA.
- Navedene aktivnosti rezultat su šire međunarodne akcije koju danas sprovode nadležni organi Republike Italije. Cilj akcije je hapšenje ukupno 17 osoba koje su članovi organizovane kriminalne grupe koju čine turski državljani, koji žive u inostranstvu a umiješani su u izvršenje navedenih krivičnih djela - saopćila je SIPA.
U koordinisanoj akciji hapšenja učestvuju nadležna policijska tijela Republike Italije, Švicarske, Nizozemske, Belgije, kao i Bosne i Hercegovine –  odnosno policijski službenici SIPA-e.
Takođe, u vezi s ovim aktivnostima u 11 sati je u Milanu počela press konferencija gdje će biti prezentovani rezultati istrage i današnje operativne akcije, dodaje se u saopćenju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.