open-navfaktor-logo
search
Akcija Remi
SIPA u Bratuncu uhapsila jednu osobu zbog nedozvoljenog bavljenja bankarskom djelatnošću i pranja novca
AUTOR: Faktor
21.05.2024. u 15:22
get url
text
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije "Remi", na području Bratunca pretresli stambeni objekt, te ostale prostorije i pokretne stvari, na jednoj lokaciji.
Jedna osoba je uhapšena, te će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, saopćila je SIPA.
Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti vozilo VW touareg, poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela. Uhapšenom su privremeno blokirani računi u poslovnim bankama.
Pretresi su realizovani nalogu Okružnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i u saradnji sa Ministrstvom unutrašnjih poslova RS-a a s ciljem pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela nedozvoljeno bavljenje bankarskom, mikrokreditnom ili štedno kreditnom djelatnošću i pranje novca propisana Krivičnim zakonikom RS-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.