open-navfaktor-logo
search
Akcija "Kanas"
SIPA pretresala u Bijeljini, jedna osoba uhapšena zbog oružja i eksploziva
AUTOR: Faktor
19.06.2024. u 10:14
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
FOTO: ARHIV
 Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju pripadnika MUP-a RS-a, u utorak su po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini pretresli stan, ostale prostorije, vozila i osobe na jednoj lokaciji u tom gradu.
Tom prilikom, kako je saopćila SIPA, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
- Tokom provođenja operativne akcije jedna osumnjičena osoba lišena je slobode i nad njom je izvršena kriminalistička obrada te je ispitana u svojstvu osumnjičene, nakon čega je otpuštena u dogovoru sa postupajućim tužiocem - saopćeno je iz SIPA-e.
U ovom predmetu u prethodnom periodu ostvarena je intenzivna saradnja sa policijskim organima Republike Srbije, SBPOK-om, zatim sa policijskim i pravosudnim organima Republike Slovenije i Europolom. Tokom rada na predmetu podršku je pružio Centar za provođenje zakona Jugoistočne Evrope – SELEC.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.