open-navfaktor-logo
search
Traje istraga
Tužilaštvo HNK: Zbog napada u Stocu uhapšeno nekoliko osoba, identifikovani svi vlasnici vozila
AUTOR: Autor: Faktor
09.04.2024. u 15:15
get url
text
FOTO: Denis Kapetanovic/Pixsell
FOTO: Denis Kapetanovic/Pixsell
Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasilo se saopćenjem za javnost u vezi s napadom na četvericu mladića iz Stoca, koji su preksinoć brutalno napadnuti u stolačkom naselju Masline.
Kako navode iz Tužilaštva, odmah po saznanju da je više NN maskiranih osoba napalo mladiće, postupajući tužilac naložio je policajcima PU Čapljina obavljanje uviđaja na licu mjesta i izuzimanje svih tragova, kao i izuzimanje kamera videonadzora koji bi mogli poslužiti identifikaciji napadača i vozila koje su koristili.
Također, naloženo je da se poduzmu sve mjere i radnje na identificiranju počinilaca ovih krivičnih djela.
- Radeći na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNK su 9. aprila 2024. godine identificirali i lišili slobode nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su kritične prilike učestvovali u počinjenju krivičnih djela. Također, utvrđeno je ko su vlasnici-korisnici četiri vozila koja se dovode u vezu sa kritičnim događajem - naveli su iz Tužilaštva.
U saopćenju dodaju da pripadnici MUP-a HNK, pod nadzorom Tužilaštva HNK nastavljaju sa preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, a u cilju otkrivanja svih počinilaca i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, te procesuiranja počinilaca.
U Stocu su za danas, sa početkom u 17 sati, najavljeni mirni protesti građana povodom ovog nemilog događaja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.