open-navfaktor-logo
search
Saradnja FUP-a i MUP-a
Uhapšen mladić koji je prijetio paljenjem džamija u Mostaru
AUTOR: Autor: Faktor
10.04.2024. u 19:42
get url
text
MUP HNK
MUP HNK
Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije identificirali su osobu koja je prijetila paljenjem džamija u Mostaru, a koju su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, postupajući po depeši Federalne uprave policije, uhapsili.
Federalna uprava policije dostavila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona informaciju o identitetu osobe koja je na društvenoj mreži Instagram prijetila paljenjem džamija na 30. rođendan navijačke grupe Ultras – Zrinjski.
On je danas uhapšen i ispitan u svojstvu osumnjičenog za počinjenje krivičnog djela izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.
Radi se o osobi inicijala L. F. M. (2003) iz Mostara.
- O naprijed navedenom podnesen je izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, a od osumnjičenog je privremeno oduzet mobilni uređaj koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.
Federalna uprava policije pomno prati pojave i ponašanja u cyber prostora s ciljem detekcije prijetnji, sprečavanja izvršenja krivičnih djela i procesuiranja lica koji svojim ponašanjem u cyber prostoru počine krivična djela kažnjiva prema odredbama bosanskohercegovačkog krivičnog zakonodavstva - saopćeno je iz FUP-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.