open-navfaktor-logo
search
Pretresi u Živinicama i Kalesiji
Uhapšena 34-godišnjakinja osumnjičena za prevaru prilikom iznajmljivanja automobila
Akcija provedena nakon prijava fizičkih i pravnih lica iz 2023. godine.
AUTOR: Autor: J. B.
19.04.2024. u 11:40
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Nakon pretresa stambenih objekata, pokretnih stvari i osoba na više lokacija u Živinicama i Kalesiji, uhapšena je 34-godišnja A. M. iz Gračanica Sela kod Živinica, koja se sumnjiči za prevaru u vezi s iznajmljivanjem automobila.
Akciju su poveli pripadnici Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona, odnosno Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminaliteta nakon više prijava građana i pravnih lica zaprimljenih tokom 2023. godine, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.
Pretresi po naredbi Općinskog suda Živinice, obavljeni su 17. aprila, a pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu sa počinjenjem više krivičnih djela prevara. A. M. je nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o tri krivična djela prevare sa dokazima, predata u nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva TK.
- Izvještajem su obuhvaćena još dvije osobe Đ. B. (41) iz Zvornika i M. A. (31) iz Kalesije protiv kojih su također Kantonalnom tužilaštvu TK biti dostavljeni dokazi uz izvještaj, a svi se sumnjiče da su u periodu od 1. maja 2023. godine do oktobra 2023. godine raznim prevarnim radnjama nanijeli štetu fizičkim i pravnim licima u iznosu oko 126.500 KM - navode iz Uprave policije MUP-a TK
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.