open-navfaktor-logo
search
Kantonalno tužilaštvo TK
Nakon zapljene 12 kilograma droge: Predložen pritvor za Zekerijaha Smajića (54) iz Tuzle
Policija je obavila pretrese automobila, kuće, vikendice i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni.
AUTOR: Autor: J. B.
18.04.2024. u 15:48
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Tuzla uputio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Zekerijaha Smajića (54) iz Tuzle, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćenpo je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.
- Prilikom pretresa automobila i kuće u tuzlanskom naselju Sarajac, vikendice i pomoćnih objekata u naselju Cviljevina u blizini Tuzle u vlasništvu osumnjičenog, a koji su po naredbi suda i po nalogu Tužilaštva obavili pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, pronađeno je više pakovanja sa oko devet kilograma opojne droge amfetamin i više pakovanja sa oko tri kilograma opojne droge marihuna. Prilikom pretresa su istražitelji kod osumnjičenog pronašli i jedan pištolj, pušku i veću količinu municije - navode iz Tužilaštva.
Nakon pretresa Smajić je lišen slobode te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, a istražne radnje su u toku.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.