open-navfaktor-logo
search
Obračun u Lukavcu
Zatražen pritvor za Selmina Ibrahimovića: Iz neposredne blizine pucao u glavu Alena Muharemovića
Ibrahimović je nakon kraćeg sukoba, prvo fizički napao, a zatim i usmrtio Muharemovića.
AUTOR: Autor: J. B.
18.04.2024. u 09:30
get url
text
Kantonalno tužolaštvo TK zatražilo pritvor
Kantonalno tužolaštvo TK zatražilo pritvor
Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla uputilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Selmina Ibrahimovića (33) iz Lukavca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u stjecaju sa krivičnim djelom neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.
- Ibrahimović je osumnjičen da je 15. aprila 2024. godine u kasnim večernjim satima došao pred kuću u kojoj je stanovao Alen Muharemović (35) u lukavačkom naselju Koksara, noseći sa sobom ranije ukradeni pištolj te je prvo imao kraći verbalni sukob sa Muharemovićem, nakon čega ga je fizički napao i više puta udario drškom pištolja u glavu te mu iz neposredne blizine ispalio jedan hitac u glavu i usmrtio ga. Ubrzo nakon toga osumnjičeni je uhapšen - navode iz Tužilaštva TK.
Sektor kriminalističke plicije MUP-a TK je obavio kriminalističku obradu i osumnjičenog, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prateće materijalne dokaze, predao u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istraga je u toku.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.