open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Duga kolona teretnih vozila na ulazu u BiH na GP Bosanska Gradiška
Na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima upozorava se na moguću poledicu. Vozačima se skreće pažnja i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.
27.03.2020. u 06:51
get url
text

Duga je kolona teretnih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene skupine ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18 do 05 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je od 20 do 05 sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.