open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Duge kolone vozila na graničnim prijelazima na ulazu u BiH
Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, dok je u višim planinskim predjelima, zbog nižih temperatura, moguća poledica u zasjenjenim stranama.
23.12.2023. u 09:53
get url
text

Frekvencija vozila je umjerenog inteziteta, ali tokom dana se očekuje pojačana frekvencija saobraćaja.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, te da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i graničnim prijelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama.

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju putevi: Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje i Brčko duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.