open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas i narednih dana
Stabilizacija vremenskih prilika, svježiji noćni i jutarnji sati, kao i umjereni porast temperatura danju, ugodno će djelovati na većinu populacije
AUTOR: Faktor
03.07.2024. u 07:41
get url
text
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura od 15 do 20 stepeni.
Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika, svježiji noćni i jutarnji sati, kao i umjereni porast temperatura danju, ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti.
U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti promjenljivo oblačno i sunčano. Tokom dana, uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stupeni.
U petak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.