open-navfaktor-logo
search
IZ BIHAMK-a upozoravaju
Kolone vozila na ulazu i izlazu iz BiH, zbog mokrih kolovoza savjetuje se opreznija vožnja
Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina, kolovoz je mjestimično mokar i savjetuje se opreznija vožnja.
17.07.2021. u 17:33
get url
text

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se od 20 do pet sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, navode iz BIHAMK-a.

Na autoputu A-1, zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje

Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje i Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila i duge su kolone u oba smjera.

Na graničnom prijelazu Deleuša gužva je na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na prijelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica i Gradina kolone vozila su na ulazu u našu zemlju.

Na ostalim graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BiHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.