open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Obustavljen saobraćaj na putu Crna Rijeka - Jajce zbog odrona, alternativni pravac preko Mrkonjić Grada
Moguća poledica na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima zbog niskih temperatura.
07.12.2023. u 08:26
get url
text

Obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka - Jajce zbog većeg odrona, alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Magla smanjuje vidljivost na širem području Kladnja, Goražda i Bosanskog Broda. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na odrone kamenja na kolovoz. Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Jablanica - Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik - Bugojno (preko Rostova), Bilješevo - Lašva, Ključ - Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići - Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prijelaza Orašje - Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.