open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Očekuje nas porast temperatura, olujni udari vjetra, kiša
U našoj zemlji danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom. 
19.10.2023. u 07:52
get url
text

U večernjim satima jači lokalni pljuskovi su mogući na području sjevera i zapada Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11 na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24 stepena

Usljed promjene vremenskih prilika, opšta slika postepeno će biti lošija u cijeloj zemlji, izraženije u dijelu sjeverne i zapadne Hercegovine, kao i jugozapadne Bosne. Povećana naoblaka i padavine, uz južno strujanje, kod hroničnih bolesnika uzrokovat će jačanje tegoba, stoga je preporučljivo biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, malaksalosti, nervoze, reumatskih bolova, u noći problemi sa snom.

U petak će u Hercegovini biti oblačno, u Bosni djelomično vedro. Povremeno lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jače padavine se očekuju u noći na subotu. Vjetar jak južnog smjera, povremeno će biti i olujnih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne su izgledne obilne padavine. Prijepodne jako jugo, povremeno i sa olujnim udarima. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.