open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Stiže promjena vremena
Danas se u našoj zemlji očekuje postepeno naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu.
04.08.2023. u 07:50
get url
text

Sredinom dana padavine se prvo očekuju na području Krajine i proširit će se na sjever i dio centralne Bosne. Glavnina padavina u cijeloj zemlji je tokom noći na subotu.

Biometeorološka prognoza je povoljnija. Prijepodnevni sati bit će ugodniji, sa umjerenim temperaturama zraka. U drugom dijelu dana, uz mjestimično izraženiji osjet sparine, moguće su slabije poteškoće kod osjetljivih osoba.

U sjevernoj Bosni, povećana naoblaka i padavine u drugom dijelu dana, mogli bi lošije djelovati na raspoloženje većine populacije, pri tome će negativni efekti promjene vremena biti umanjeni svježinom i osjetno nižim temperaturama.

U Hercegovini će opšta slika biti ljepša, pretežno zbog dužih sunčanih perioda. Neophodno je provoditi mjere zaštite od štetnog UV zračenja.
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36, na području Krajine do 29 stepeni.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 na jugu zemlje do 26 stepeni.

U nedjelju će preovladavati djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima u Bosni. U Hercegovini padavine se očekuju u večernjim satima.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.