open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Vozači, oprez: Zbog jakih pljuskova otežan saobraćaj na većini puteva u BiH
Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežano je saobraćanje na većinu putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.
16.06.2023. u 07:49
get url
text

Pojačan je promet vozila u blizini gradskih centara. Mole se vozači da budu maksimalno oprezni i da voze prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Skreće se pažnja i povećana opasnost od odrona kamenja na kolovozu.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A - 1 Zenica - Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak - Gromiljak, Lašva - Kaonik, Šićki Brod - Lukavac, Srbljani - Bosanska Krupa, Bihać - Kamenica, Ripač - Dubovsko i Bijeljina - Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja cesta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M - 5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup - Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozilo saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.