navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Male tajne

Evo kako da vam mljeveno meso ostane sočno i ukusno

Lako je pogriješiti i završiti s bljutavim, masnim ili suhim mesom koje može pokvariti cijeli recept

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 29.04.2025. u 09:21
get url
text
Kak oda vam mljeveno meso ostane sočno
Kak oda vam mljeveno meso ostane sočno
Savršeno pripremljeno mljeveno meso ključno je za ukusna, sočna jela.
Ipak, lako je pogriješiti i završiti s bljutavim, masnim ili suhim mesom koje može pokvariti cijeli recept.
 Način na koji ga pečemo čini veliku razliku u okusu i teksturi, pa je važno pravilno slijediti postupak od početka do kraja.
Česte greške poput stavljanja mesa na hladnu tavu ili pretjeranog miješanja mogu poremetiti  okus.
 Srećom, ove se greške lako izbjegavaju uz nekoliko jednostavnih promjena.
Jedna od najboljih tajni za bolje rezultate je tretiranje mljevenog goveđeg mesa sodom bikarbonom prije pečenja.
Dodavanjem male količine sode bikarbone sprječavamo prebrzo vezanje proteina, što pomaže da meso ostane sočno i da se brže i ravnomjernije zapeče.
Otopite jednu četvrdinu čajne kašikee sode bikarbone u 1 kašiki vode na svakih 450 g mljevene junetine.
Dobro promiješajte smjesu s mesom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 15–20 minuta prije pečenja.
Ovaj mali korak čini veliku razliku, posebno kod nemasnijih komada koji se lako isušuju. Meso će biti mekše, sočnije i bogatijeg okusa, a soda bikarbona u ovoj količini neće ostaviti primjetan okus.
Vrijedi isprobati ovu jednostavnu tehniku ako želimo stalno postizati savršeno pečeno mljeveno meso.
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO