open-navfaktor-logo
search
Podrška kulturi
BH Pošta i Narodno pozorište Sarajevo potpisali ugovor o poslovnoj saradnji
JP BH Pošta i Narodno pozorište Sarajevo potpisali su ugovor o nastavku uspješne poslovne saradnje kao kontinuitet podrške BH Pošte i duboke posvećenosti umjetnosti i kulturnom razvoju društvene zajednice.
16.11.2023. u 14:08
get url
text

U vremenima izazova u oblasti kulture, prepoznali su važnost očuvanja i podrške Narodnom pozorištu Sarajevo kao nezaobilaznom dijelu naše kulturne baštine.

- BH Pošta i Narodno pozorište Sarajevo ne dijele samo komšiluk. Imaju i mnogo toga zajedničkog u svome radu. Pokazali su i pokazuju snagu i vitalnost, da može se ipak "biti star, a biti mlad". Ni Pozoriše ni Pošta nisu ustuknuli pred najezdom novih medija i tehnologija. I sada su tu. Pozorište s bogatim i inovativnim repertoarom, prisutno na domaćoj i međunarodnoj kulturnoj mapi. Pošta je tu s paletom usluga koja prednjači na domaćem i ne zaostaje na međunarodnom tržištu poštanskih usluga - rekao je generalni direktor JP BH Pošta Mirsad Mujić. 

S ponosom ističem da je saradnja s BH Pošto važna za razvoj Narodnog pozorišta u njegovanju visoke kritičke kulture, rekao je Dino Mustafić.

- Svaka društveno odgovorna kompanija poput BH Pošte treba da doprinosi zajedno sa umjetničkom produkcijom atmosferi Sarajeva čineći od našeg grada metropolu sa kulturnim i sportskim sadržajima kojim se možemo ponositi. Na tom fonu je naša saradnja pokazala izvrsne rezultate koje je prepoznala pozorišna publika i korisnici usluga BH Pošte - izjavio je direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Dino Mustafić.

Iz BH Pošte i Narodnog pozorište Sarajevo istakli su da se raduju daljnjem razvoju ovog plodonosnog partnerstva i uvjereni su da će zajedno postići još mnoge uspjehe u  promovisanju umjetnosti koja povezuje, edukuje i inspiriše.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.